Uitgeverij Klare Taal

Uit liefde voor boeken

Je eigen boek uitgeven

Het schrijven van een boek is één ding. Uitgeven van je boek is een heel ander verhaal. Uitgeverij Klare Taal helpt je daarmee.Want jouw boek komt er!

Uitgeven in eigen beheer

Je boek in eigen beheer uitgeven betekent concreet dat je zelf alles regelt. Alle kosten zijn ook voor je eigen rekening. En daar staat dan tegenover dat de inkomsten ook voor jou zijn.

Het voordeel van in eigen beheer uitgeven, is dat je zelf verantwoordeljk bent voor o.a. vormgeving van je boek, de cover, het drukken, de verkoopprijs en verkoop.
Het nadeel van in eigen beheer uitgeven, is dat je zelf verantwoordeljk bent voor o.a. vormgeving van je boek, de cover, het drukken, de verkoopprijs en verkoop. 

Er komt heel wat bij kijken om je boek uit te geven, En juist daarmee helpt Uitgeverij Klare Taal. Afhankelijk van wat en wie je wilt bereiken met je boek, zoeken we naar de vormgever die er voor zorgt dat je boek eruit komt te zien zoals je voor ogen hebt. We beschikken daarvoor over een netwerk van professionele vormgevers. Met onze drukwerkmakelaar zoeken we de geschikte drukker. Daarmee ben je er zeker van dat je het beste resultaat krijgt voor de beste prijs.

Printing om demand
Bij printing on demand kun je steeds een hele kleine oplage laten drukken. Meestal al vanaf 1 boek. Je kunt er voor kiezen om je boek pas te laten drukken als je er één hebt verkocht. Met printing on demand hoef je dus niet vooraf te investeren in het drukken van je boek. 
Houd er wel rekening mee dat bij Printing on demand de drukkosten per boek, hoger zijn: 10 keer 20 boeken laten drukken is duurder dan in één keer 200 boeken. 

E-books
Heb je eenmaal je manuscript af dan is het relatief eenvoudig om daar een E-book van te laten maken. Grote voordeel van een E-book is natuurliijk dat je geen drukkosten hebt. Daarom ligt de prijs van een E-book een stuk lager dan van een 'echt' boek. 
Wil je je boek ook als E-book, hou dan wel rekening met wat extra eenmalige kosten zoals de kosten voor een apart ISBN-nummer en de kosten om je manuscript om te zetten naar een geschikt formaat voor e-publishing. 

Om je e-book te publiceren maken we gebruik van het platform van Brave New Books. Daarmee wordt je e-book opgenomen door alle online winkels in Nederland en Vlaanderen. En kunnen fysieke boekwinkels je boek bestellen.  

 

 

Wat kost het drukken van een boek?

De kosten zijn afhankelijk van aantal factoren, zoals:

  • formaat en aantal pagina's
  • oplage
  • alleen tekst of ook afbeeldingen?