Herrejan Veenema

Veezel levert een positieve bijdrage aan onze toekomst


Wie ben ik en wat kan ik betekenen voor je boek?

We zijn zelf verantwoordelijk voor onze toekomst en die van de volgende generaties. Verduurzamen is geen luxe, maar een noodzakelijke opdracht. In de zoektocht naar milieuvriendelijke(re) oplossingen voor het drukken van je boek kom je al gauw uit bij het drukken op FSC papier of papier gemaakt van agrarisch restmateriaal. Ik wilde, als drukker, meer en heb met anderen gekeken naar een circulaire oplossing dicht bij huis. Dat resulteerde in Veezel. Een papiersoort gemaakt van lokale natuurvezels zoals bermgras. Rijkswaterstaat garandeert de aanvoer van gemaaid bermgras uit de regio, een papierfabriek maakt er papier van en wij gebruiken het. Wellicht ook voor jouw boek! 

Hoe ga ik te werk?

Op deze site zie je het verhaal van Veezel. Een verhaal in klare taal. Van maaien tot papier op de rol. De moeite van het lezen waard! Op deze site zie je hoe het drukproces verloopt in mijn drukkerij Holland. En je kunt natuurlijk altijd zelf even komen kijken.

Kosten

Vaak wordt er ten onrechte van uitgegaan dat milieuvriendelijk produceren ook meer kosten met zich meebrengt. Als ik weet wat je wensen zijn dan bekijken we de mogelijkheden en ontvang je een offerte op maat. 

Resultaten

Op kantoor bij Uitgeverij Klare Taal liggen voorbeelden van drukwerk, waaronder natuurlijk boeken gedrukt op Veezel. Kijk en ervaar wat het met je doet.