IK
Leon Augustijn

leverbaar vanaf: 11-10-2023
softcover: 21,95
bestellen

ISBN: 9789083355603

‘’De zon schijnt op mijn lichaam. Ik voel me loom. Er komt rust over me. Ik ben in het hier en nu. Het geeft me de ruimte om na te denken over het verstoppertje spelen, dat ik mijn hele leven al doe.

Hoe lang kan ik al niet zijn wie ik ten diepste ben? Vierendertig jaar! Vermenigvuldig dat eens met driehonderdvijfenzestig, dan kom je op twaalfduizendvierhonderdtien. Zoveel dagen voel ik me al niet vrij. Zoveel dagen ben ik alleen maar met anderen bezig, of dingen aan het oplossen. Het is genoeg! Ik, die altijd mijn mond vol heb over ‘in actie komen’. Het is tijd om stappen te gaan zetten. Eindelijk de schaamte los te laten. Als ik buitengesloten wordt, dan is dat maar zo. Dan missen zij iets, niet ik!’’

‘IK’ gaat over afwijzing. Of beter nog: over de angst voor afwijzing. Daarom doet Leon er alles aan om te voorkomen dat zijn homoseksuele gevoelens aan het licht komen. Hij trouwt zelfs met een vrouw. Pas als hij zijn Innerlijke Kracht (IK) aanwendt om met afwijzing om te gaan, kan hij zijn ware leven gaan leiden. Een leven dat geen sprookje is – er valt nog genoeg strijd te voeren – maar waarin hij eindelijk gelukkig is. 

Leon weet dat zijn verhaal aan de ene kant – helaas – niet uniek is. Er zijn veel vergelijkbare verhalen. Hij heeft daarom dit boek geschreven om herkenning te genereren. In de hoop dat het misschien jou, als lezer, helpt. Aan de andere kant is zijn verhaal wél uniek. We leven allemaal in een ander systeem. De context van het leven is bij iedereen verschillend. Daarom ben jij het ook waard om jouw verhaal te vertellen.
Laat dit boek daar de aanzet toe zijn.


Over de auteur

Leon Augustijn (1983)
Vader, partner, zoon, vriend, schrijver, columnist
en podcastmaker over de angt voor afwijzing.

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.