Manuscript beoordelen

Een kwalitatieve controle van je boek is altijd belangrijk. Wij beoordelen graag je hele manuscript en maken een leesrapport voor je. Daarna spreken we onze bevindingen met je door. We kijken samen naar wat jij met het manuscript wilt. Zoals het zelf uitgeven of juist aanbieden bij reguliere uitgeverijen.
Natuurlijk hebben we het dan ook over het verwezenlijken van de droom rond je boek.

Wij maken een leesrapport

We beoordelen je complete manuscript en letten daarbij op:

  • Opbouw, structuur en invalshoek (personages, tijd, plaats, plot)
  • Taal en toon
  • Genre, thema’s
  • Doel en doelgroep
  • Stijl, spelling en grammatica
    We kijken niet alleen of je tekst taalkundig in orde is, maar ook of die voor jouw doelgroep toegankelijk genoeg is geschreven
  • Actualiteit en uniciteit en daarmee de commerciële kansen van je boek

Doorspreken 

Je ontvangt binnen vier weken een uitgebreide analyse met tips voor verbetering. We plannen een afspraak (offline of online), waarin we met elkaar van gedachte wisselen over de mogelijkheden van je boek.

Besef dat een leesrapport niet hetzelfde is als redactie van je manuscript. Wij signaleren, maar passen je werk niet aan.

Investering:

€ 500

 

 

 

Leesrapport én bespreking

Het beoordelen van je gehele manuscript op essentiele onderdelen zoals opbouw, structuur, doel, doelgroep, maar ook de uniciteit en marktwaarde van je boek.

Daarnaast een afspraak online of offline en advies rond het uitgeven van je boek. Alles binnen vier weken en voor een vast bedrag van € 500.