Gevangen in woorden
Luna Bresco

softcover: 19,95
bestel nu

ISBN: 9789083243955

Kun je bijna dertig jaar samenleven met een verborgen psychopaat zonder het door te hebben? Het kan! Luna bewijst het. Pas nadat ze van de een op de andere dag aan de kant gezet wordt, komt ze er achter dat haar man al die jaren naar dit moment toegewerkt heeft. Waren er rode vlaggen? Volop. Maar door zijn mooie woorden wist hij haar elke keer te misleiden. Pas in de allerlaatste fase van hun relatie en na beëindiging ervan, maakt ze kennis met zijn ware, hebzuchtige aard. En die liegt er niet om.

In Gevangen in woorden neemt Luna ons mee in deze relatie. Van het allereerste begin tot de dramatische afhandeling van hun scheiding. Het is een verhaal van aantrekken en afstoten, van liefde en haat en tenslotte zelfs van leven en dood.


Luna Bresco is het pseudoniem van een dappere schrijfster. Door de inhoud van het boek ziet zij geen andere mogelijkheid dan haar identiteit af te schermen. Luna voelt sterk de noodzaak haar verhaal te vertellen. In de eerste plaats om de nachtmerrie waarin zij zat te verwerken. Daarnaast wil ze mensen, die in een soortgelijke situatie belanden een hart onder de riem steken. Hoe moeilijk ook, je kunt het: ontsnappen uit een destructieve relatie en daarna weer gelukkig worden.
Gevangen in woorden is haar schrijversdebuut.

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.


 • Peter Brands

  In 3 avonden las ik het boek uit, ik kon het moeilijk wegleggen. Je wilt weten hoe en of het goed afloopt en dat het kwaad niet overwint. Het is met vaart geschreven en hoewel het lijkt op een opsomming van gebeurtenissen over een relatie van 30 jaar te zijn verveelt het geen moment. Ook de afwisseling met prachtige gedichten maakt dit boek compleet. De impact die een narcist op een relatie heeft shockeerde mij.
  Ik heb sommige hoofdstukken met woede in mijn hoofd gelezen, ik snap niet dat iemand zo gemeen kan zijn.
  Nu de schrijfster haar leven terug gevochten heeft hoop ik dat we in de toekomst nog meer van haar mogen gaan lezen. • Frieda van Hartingsveldt

  Prachtig boek! Je wordt meegenomen in hoe het werkt wanneer je in de armen van een narcist gevangen zit.
  Heel indrukwekkend en goed geschreven!!
  Een aanrader!!!


 • Gerrit

  Wow, wat een indrukwekkend boek. Meeslepend van begin tot eind, niet in de laatste plaats omdat ik de hoofdpersonen ken. Of beter gezegd: dacht te kennen. Pieter uit het boek blijkt een totaal ander mens te zijn dan ik voor ogen had. Ik val tijdens het lezen van de ene verbazing in de andere en ik merk dat ik steeds kwader word. Hij blijkt een meedogenloze narcist te zijn, zonder enige empathie. Nieuwsgierig naar hoe het uiteindelijk zal aflopen lukt het me niet het boek weg te leggen en lees het uiteindelijk in één dag uit. Fascinerend verhaal!


 • Ingrid Martinusse

  Het verhaal pakt je meteen, ongelijk wat ze heeft meegemaakt. En ik ben super trots op haar , dat ze heeft gevochten om er uit te komen.
  En t is haar gelukt!!!!! Luna is een hele mooi vrouw met een goed hart.


 • Maria Smolders

  Een ongelooflijk verhaal triest maar helaas de realiteit. Voor velen. Geweldig hoe sterk Luna uiteindelijk blijkt te zijn. Ik heb het in een adem uitgelezen.


 • Ahne Feldbernd

  Wat een verhaal,
  wat begint als een geweldige romantische nieuwe liefde ontpopt zich in de loop van het boek als een enorme teleurstelling en één grote leugen.
  In een boeiend relaas met enkele terugblikken, zelfbeschouwing en poezie geeft het boek een goede inkijk in de werkwijze van deze Narcist en zijn koelbloedigheid om over lijken te gaan.
  Heel veel lof en respect voor jou Luna dat je hier uit eigen kracht uit bent gekomen en je je ervan los hebt kunnen maken. Chapeau, mooi boek!
  Gezien het feit dat de Bruna hier in het Winkelcentrum Kronenburg in het oosten des lands inmiddels alweer een van je boeken heeft verkocht zegt genoeg, er is dus nogal interesse voor dit gevoelige onderwerp!
  Ahne Feldbernd


 • Marijke Kardol

  Mooi boek.
  Ik heb het twee keer gelezen.
  De eerste keer zo snel omdat ik erg benieuwd was! De tweede keer met meer aandacht.
  Heb het ook weggegeven aan iemand waarvan ik dacht dat het haar zou helpen.
  Echt het lezen waard!!


 • Cornelieke Deneter-Renting

  Ik heb je boek in één ruk uitgelezen, kon het niet neerleggen. Ik vond het zo spannend en hoopte op de goeie uitkomsten voor jou. Je bent een enorm sterke vrouw; je vocht voor waar je recht op had en je vocht voor je leven. Je bent als een phoenix uit de as gerezen. Ik vind je boek fantastisch en ik wens je veel geluk en rust toe en geniet nu van je pensioen jaren in het mooie Spanje. Een toppertje dit boek!


 • Daniëlle van Opstal

  Wow Luna, ik heb je boek bijna in 1 ruk uitgelezen. Een bizar verhaal, maar echt gebeurd.Wat heb jij een hoop meegemaakt. Ik ben blij dat je nu weer van je eigen huis mag genieten en hoop dat je daar nog veel mooie jaren zult hebben. Xx Daniëlle


 • Wout

  Hoi Luna, gefeliciteerd met je boek. Je kunt heel goed schrijven! Voor een belangrijk deel ken ik je geschiedenis met je ex en de ziekelijke narcistische kenmerken van je ex dat de basis is voor hoe het leven met hem is gelopen waarin je verstrikt, gevangen en verstikt bent geraakt. Het schrijven van je boek is een belangrijk instrument bij de verwerking en hopenlijk kan het anderen helpen te herkennen wanneer zij gevangen zitten in een ongezonde relatie. Nu je uit de "gevangenschap" en vrij bent kun je je eigen keuzes maken en je eigen leven leiden en opnieuw inrichten. Succes👍🫂


 • Cock

  ''Ik heb je boek in één adem uitgelezen. Dit is te bizar voor woorden. Ik kan je alleen maar feliciteren met het feit dat je het hebt volgehouden, misschien kan ik beter zeggen: hebt overleefd. Ik denk niet dat ik ooit echt zal begrijpen hoe zoiets kan. Geniet nu in ieder geval van je huis en je vrijheid!'' - Cock


 • Saskia Uittenbogaard

  Ontzettend mooi boek, met een prachtig verhaal. Je snapt niet hoe iemand in zo’n relatie terecht kan komen, maar als je het leest dan is het duidelijk. Het boek in 2 dagen uitgelezen alsof het een thriller is.


 • Cindy Smits

  Ik heb het gelezen als een liefdesverhaal dat zo ontroert, je zo boos kan maken, en je doet huiveren. Hoe mooi liefde kan beginnen en plots kan veranderen in een ware thriller. Breed verhalend geschreven, gedetailleerd, meeslepend, met veel wendingen en vreselijke drama's dat je hoopt nooit mee te maken. Als lezer hoef je niet veel meer te doen dan steeds weer een bladzijde om te slaan en door te lezen. Je komt er fijne gedichten tegen en informatie voor wie dat nodig kan hebben. In twee ochtenden uit gelezen. Eindelijk weer eens een boek kunnen lezen na precies een jaar rouw trauma achter de rug te hebben.. Heel veel dank en dat je nog lang in alle vrijheid mag genieten van al het moois onder je zo geliefde Spaanse zon!


 • Mariska van den Berg

  Wat een boek! Wilde het in een ruk uitlezen. Zo meeslepend en spannend! Het erge is dat dit geen fictie is, maar helaas echt gebeurd. Je bent een krachtige vrouw Luna! Ik hoop dat veel mensen hier inzicht gaan krijgen hoe erg narcisten zijn en wat ze wel niet aanrichten. Ik wens je veel geluk toe dat heb je zo verdient xx


 • Josina

  Wauw wat komt dit verhaal binnen! Zelf zat ik 16 jaar in een destructieve relatie met een ras narcist, en tevens ken ik Luna ook persoonlijk. We wisten niet van elkaar dat we in dezelfde periode in een vergelijkbare hel leefde. Daar kwamen we pas jaren later achter. Wat voel je dan intens met elkaar mee omdat je zoveel situaties en ramp scenario’s herkent. Ongelooflijk trots ben ik op Luna met haar schrijvers debuut. Een heel educatief boek waar je tevens leert om die bekende rode vlaggen te signaleren. Het leven met een narcist moet echt uit de taboe sfeer! Hier draagt Luna met haar boek echt een steentje aan bij door het naar buiten te brengen. Wat een strijdster. Vele mensen in soortgelijke situaties zullen hier veel troost en steun in vinden. En echt, ook ik spreek uit ervaring je kunt uit een destructieve relatie stappen!!! Het kost kracht, steun, verdriet en lef. Maar met dit boek wordt de drempel vele malen kleiner. In één adem uit gelezen. Zo trots op jou Luna xxx van Josina


 • Anoniem

  Ik heb je boek uit!!
  Echt geweldig goed geschreven hoor!! Super!!
  De gedichten vind ik ook heel treffend!!👍🏻top!! Een meesterwerk!!


 • Doortje Hoogsteen

  Geweldig spannend verhaal, de schrijfster neemt je mee in haar verloop en samen met haar ontdekte ik ook de puzzelstukjes die op hun plaats vallen. Ik heb het boek ECHT af en toe moeten wegleggen, voor adempauze en ook even ontladen! Goed om te lezen voor inzicht in deze vorm van narcisme….van binnen uit! Lof en eerbied voor de schrijfster!!!


 • Karin

  Je boek in één adem uitgelezen. Klinkt misschien raar, maar het leest makkelijk en ik was telkens benieuwd hoe het verder ging.
  Bizar, ongelofelijk, verbazing, te goed van vertrouwen, hoe dan en waarom, wat heb je in een totaal andere wereld geleefd dan wij. (we kennen elkaar uit onze kindertijd)
  Wat een vreselijk heftige jaren heb jij doorgemaakt.
  Met ontsteltenis en verbazing gelezen hoe je dat hebt kunnen laten gebeuren, maar vooral hoe je dat hebt vol kunnen houden. Wat ontzettend heftig!
  Ik wens je kracht, wijsheid, vertrouwen en geloof in jezelf!
  Nog heel veel gezonde, mooie zonnige en gelukkige jaren in Spanje.
  Liefs Karin


 • Nicoline

  Wauw! Wat een verhaal en wat enorm goed geschreven! Ik ben zo blij voor Luna dat ze haar huis weer terug heeft. Ik hoop dat ze er nog lang van kan genieten en alle rust krijgt die ze verdient. Het is haar gegund.