Grenslijn
Hanny Schoonderwoerd

19,95
E-book: 9,95

ISBN: 9789083020181

‘Ik kan niet wachten tot mijn moeder dood is.’ Wat een onschuldige opmerking lijkt tijdens een condoleance, blijkt een splijtzwam in een jarenlange vriendschap. In Grenslijn volgen we zes vrouwen die zichzelf en elkaar opnieuw moeten definiëren.
Waar ze voorheen alles met de mantel der liefde bedekten, kunnen ze daar nu niet meer mee weg komen. Wat blijft er dan over van hun vriendschap?

Hanny Schoonderwoerd (1965)
Iedereen heeft een verhaal. Het ontdekken van dat verhaal, van dát wat iedereen uniek maakt en onderscheidt van de ander, is altijd een rode draad geweest in haar werk. Eerst als loopbaancoach en de afgelopen jaren als schrijfcoach en uitgever. Grenslijn is het eerste boek van Hanny. 


Reviews

 • 03 December 2021 | Petra

  Uit! Het boek Grenslijn is uit.
  Ooit las ik dat je dat bij een kind nooit moet zeggen als het boek uit is. Dan is het zo abrupt afgelopen en zwijmel je niet even verder. Dus mijn boek is niet "uit" maar het verhaal is verteld 😇
  Ik lag/hing/zat met een gebroken rugwervel op de bank dus wat een tijd had ik om het te lezen. En wat heb ik er van genoten. In het begin natuurlijk zoeken wie de personages ook alweer waren maar zo makkelijk met die namen boven elk nieuw hoofdstuk!
  En halverwege denken zou ze er nou mee wegkomen😜
  Boven op m'n nachtkastje de 7 Zussen en overdag beneden de 6 vriendinnen.
  Lieve Hanny ik kan niet wachten op je 2e boek!
  Liefs Petra


 • 01 December 2021 | Angela van den Berg

  Het boek bijna in 1 adem uitgelezen. Als jarenlange vriendin van de schrijfster een feest van herkenning in de locaties en situaties. Ik vond het persoonlijk ook heel leuk om me af te vragen wie of wat de inspiratiebron is geweest voor bepaalde karaktereigenschappen. Knap gedaan Hanny!


 • 28 November 2021 | Yvette Clayton

  Het boek is als de schrijfster: een stille water!


 • 28 November 2021 | Arda de Groot

  In het begin lastig de personen uit elkaar te houden. Wie was ook alweer wie. Maar was al gauw geen probleem meer door de duidelijke beschrijving van de karakters en omstandigheden.

  Spanning wordt langzaam en vaardig opgebouwd, houdt je in zijn greep.
  Prettige, toegankelijke schrijfstijl. Duidelijke uitleg van situaties en mooie invoelbare omschrijvingen van emoties.

  Leuk dat het verhaal in deze regio speelt! Die herkenbaarheid! En verbazingwekkend actueel, het eerste boek dat ik lees met corona erin.

  Tijdsbeeld: je schreef mee als het ware met wat zich daadwerkelijk afspeelde in het nieuws. Maar ook, vermoed ik, met wat zich in je privé voordeed. Al gaf je de dingen in het boek een andere draai natuurlijk.

  Het zou allemaal echt gebeurd kunnen zijn!
  Ik ben echt onder de indruk Hanny! Mijn complimenten.
  Liefs,
  Arda


 • 27 November 2021 | Cora Kornaat

  Grenslijn is een boek waarin je wilt blijven lezen! Zet mij maar alvast op de pre-order lijst voor je volgende boek!


 • 26 November 2021 | Else Smit

  Wat een heerlijk boek. Ik kon niet stoppen met lezen. Geschreven vanuit het oogpunt van een vriendinnengroep, die elkaar al jaren kennen. Heel herkenbaar. En zo leuk dat het zich afspeelt in Oudwater en Gouda. Heb ervan genoten.


We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review.

Goed om te weten:
Door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.