Niet kijken maar zien en gezien worden
Felizberto Lopes Martins da Veiga

softcover: 14,99
bestellen

ISBN: 9789083243924

Dit jaar - 2022 - werkt Felizberto dertig jaar in de gezondheidszorg. Hij heeft zijn sporen in zowel de somatische als geestelijke gezondheidszorg verdiend. Vrienden riepen al jaren dat hij zijn belevenissen en visie op papier moest zetten. Het is er eindelijk van gekomen.

Toen Felizberto eind jaren tachtig van de Kaapverdische Eilanden richting Nederland kwam was het niet vanzelfsprekend dat hij in de gezondheidszorg - het werkterrein waar zijn hart ligt - terecht zou komen. Hij sprak de taal niet, kreeg te maken met uitsluiting, discriminatie en andere beren op zijn pad. Toch zijn dát niet de belangrijkste thema's van zijn boek. Zijn verhaal richt zich vooral op (het ontbreken van) de menselijkheid in de zorg. Op oprechte aandacht. Het gaat over hoop en het doorbreken van de grenzen tussen somatische en geestelijke gezondheidszorg. 
Felizberto heeft een duidelijke mening over wat er anders én beter kan en laat dat op een liefdevolle, aantrekkelijke manier naar voren komen in zijn boek.


Felizberto Lopes Martins da Veiga (1967) is klinisch gezondheidswetenschapper en verpleegkundig specialist ggz.
Daarnaast is hij spreker op nationale en internationale congressen en symposia op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en transculturele psychiatrie. Felizberto is vader van twee dochters en drie zoons en woont in Rotterdam. Naast zijn werk is hij fervent muzikant, zanger en componist.

Reviews

We zijn benieuwd wat jij van dit boek vindt. Vul je naam en mailadres in en geef je review. Goed om te weten: door je review te plaatsen, geef je ons toestemming deze ook te delen op social media.


 • Sinem Durkut

  Ik beken. Had de afgelopen maanden geen leesboek aangeraakt. Tot ik dit boek cadeau kreeg. Het boek in een dag uitgelezen. "Alles wat ik meegemaakt heb, heeft mij gemaakt tot wie ik ben". Felizberto Lopes Martins da Veiga, u bent een pracht van mens met een onwijs schoon hart!


 • Loes Vork

  Boekpresentatie van 'Niet kijken maar zien en gezien worden' door Felizberto Lopes Martins da Veiga. Ik moet bekennen dat ik het boek meteen al helemaal heb gelezen.
  'Hoe meer ik mezelf begrijp, hoe meer ik ook anderen begrijp en, waar nodig, kan helpen.'
  En dat het altijd om mensen gaat, die het verdienen om zonder oordelen, liefdevol gezien te worden.
  Ik zag een mooi, getalenteerd mens op het podium. Met een verhaal dat het verdient om gelezen en begrepen te worden.


 • Ilayda Sanliturk

  Speciale boek geschreven door een speciale man, die een enorm bijzonder mens is.


 • Songul Subasi

  Een man hart van goud! İk loop al sins 2013 bij hem , ik weet dat het geen toeval is dat ik bij hem tereg bent gekomen als patient . İk hou echt heel veel van hem ! Woorden schieten te kort...